Je huid reinigen: hoe doe je dat?

Blog Je huid reinigen: hoe doe je dat?

Om een zuivere huid te realiseren, is het belangrijk dat je genoeg aandacht besteedt aan huidverzorging. Door de huid goed te reinigen, blijft jouw huid gezond en hierdoor worden verzorgingsproducten beter opgenomen. Hieronder staan tips hoe je het beste jouw huid kunt verzorgen.

Stap 1: oogmake-up

Haal allereerst de oogmake-up van je gezicht af. Ga niet te hard boenen, want zo kun je de tere huid rondom de ogen beschadigen. Laat liever het wattenschijfje een paar seconden op je oog zitten, zodat de mascara zich los kan weken. Daarna ga je met micellair water of een reinigende olie over je gezicht. Dat laatste kun je beter gebruiken als je veel make-up draagt. Spoel af met lauw water.

Stap 2: extra reiniging

Na de eerste stap zijn lang niet alle onzuiverheden weggespoeld. Het is daarom belangrijk om een tweede keer jouw gezicht schoon te maken. Reinig jouw gezicht met een product dat geschikt is voor jouw huid.

Stap 3: verzorgingsproduct

Wanneer de huid helemaal schoon is, zullen de verzorgingsproducten nog beter in jouw huid trekken. Je kunt bijvoorbeeld een tonic gebruiken die de poriën sluit. Ook kun je voor een oogcrème kiezen die de huid rondom jouw ogen mooi houdt. Bovendien zorg je met een goede dag- en nachtcrème ervoor dat jouw huid wordt gevoed. Daarnaast is het belangrijk om in de zomer en winter een product met zonnebescherming te gebruiken. Deze beschermt jouw huid tegen de UV-stralen van de zon, welke de boosdoener zijn voor huidveroudering. Nadat je de huid hebt schoongemaakt, dep je de huid droog met een zachte en schone handdoek.

Recente berichten