3 redenen om vandaag nog een Usenet abonnement af te sluiten

Blog 3 redenen om vandaag nog een Usenet abonnement af te sluiten

3 redenen om vandaag nog een Usenet abonnement af te sluiten

Veel mensen zien het internet als hét beginpunt van ons digitale tijdperk. Eigenlijk is dit niet juist. Voordat we het internet hadden zoals we dat nu kennen, was daar ook al het Usenet. Het Usenet kan worden gezien als de voorloper van het internet in de huidige vorm. Het grappige is dat het Usenet vandaag de dag weer een behoorlijke opleving kent. Het wordt meer en meer gebruikt. En dat is ook zeker niet zonder reden. Ben je benieuwd waarom je vandaag nog een Usenet abonnement moet afsluiten? Lees dan snel verder, want hieronder geven wij drie redenen!

Voer discussies met gelijkgestemden

Via het Usenet kun jij praten en discussiëren over uiteenlopende onderwerpen met mensen van over de hele wereld. Het Usenet kan worden gezien als een aparte, unieke server dat bestaat uit allemaal kleine fora. Deze fora worden ook wel nieuwsgroepen genoemd. Iedere nieuwsgroep heeft een ander thema. Zo kan de ene nieuwsgroep gaan over de beste diervoeding voor jouw kat of hond, terwijl een andere nieuwsgroep de diepte induikt omtrent de geschiedenis, de politiek of de wetenschap. Voor bijna ieder onderwerp bestaat er wel een nieuwsgroep waarin jij kunt discussiëren met gelijkgestemden.

Vind de bestanden waar jij al lange tijd naar op zoek bent

Het discussiëren vormt een belangrijk onderdeel van het Usenet. Dit is echter niet het enige wat je met het Usenet kunt doen. Het Usenet is ook een plaats waar mensen bestanden kunnen uploaden, die andere gebruikers vervolgens weer kunnen downloaden. Dit kunnen allerlei bestanden zijn, zolang het maar auteursrechtvrij is. Van muziek en boeken tot films en series, op het Usenet vind je het allemaal. Voor het downloaden van bestanden heb je wel een zogenaamde Usenet Client nodig. Zo kun jij de NZB bestanden op jouw laptop of pc binnenhalen.

Toegang tot het Usenet al vanaf slechts €1,79 per maand!

Wist je dat je helemaal niet zo diep in de buidel hoeft te tasten om toegang te krijgen tot het Usenet? Hoewel er tal van goedkope Usenet Providers te vinden zijn, kunnen wij er eentje sowieso van harte aanbevelen: Viper News. Bij deze provider krijg je al vanaf slechts €1,79 per maand toegang tot het platform. Dit is het meest basic abonnement. Maar ook de wat ‘duurdere’ abonnementen kosten nog steeds bijna niets in vergelijking met wat je ervoor krijgt.

Recente berichten