Krabpaal kopen voor je kat? Heb je al wel eens aan een krabton gedacht?

Blog Krabpaal kopen voor je kat? Heb je al wel eens aan een krabton gedacht?

Wanneer je een kat koopt of adopteert, is het vanzelfsprekend dat je goed voor je harige viervoeter zorgt. Dat wil zeggen: de juiste voeding, voldoende vers drinkwater en genoeg aandacht, liefde en vertier. Ook een krabpaal mag absoluut niet ontbreken wanneer je jouw nieuwe vriend in jouw woning introduceert. De meeste mensen kiezen in eerste instantie voor een simpele krabpaal om vervolgens op te schalen naar een wat groter krabmeubel. Maar heb je ook wel eens aan een krabton kat gedacht als alternatief voor de ‘standaard’ krabpaal zoals we die allemaal kennen? In deze blog zullen we hier wat dieper op ingaan. Lees daarom snel verder!

Wat is een krabton?

Zoals de naam al wel een klein beetje verklapt is een krabton een krabmeubel voor katten in de vorm van een soort ton. Wat ons betreft, had het ook wel een krabkoker genoemd kunnen worden aangezien het toch echt meer weg heeft van een koker. Al zijn er naast ronde krabtonnen ook vierkante of kubusvormige varianten te koop overigens. Een krabton wordt vaak aangeschaft in plaats van een krabpaal, maar deze twee soorten krabmeubels kunnen uiteraard ook gewoon naast elkaar gebruikt worden.

Wat maakt een krabton anders dan een ‘normale’ krabpaal?

In vergelijking met een ‘standaard’ krabpaal heeft een krabton een zeer groot kraboppervlak waar jouw kat zich eens goed op uit kan leven. Qua krabfunctie is dit krabmeubel dan ook veel beter geschikt. Krabben heeft voor katten meerdere functies. Daarom is het belangrijk om dit ook zeker niet te onderschatten! Maar ook wat betreft de andere functies verschilt een krabton van een normale, standaard krabpaal. Daar waar een simpele krabpaal geen relax- of verstopmogelijkheden heeft, heeft een krabton dat wel. Een krabton is vaak uitgerust met meerdere openingen met daarachter verschillende lig- en verstopplekjes. Natuurlijk zijn er ook krabpalen te vinden die dit wél bieden, maar dan kom je toch al gauw bij de wat duurdere en luxere modellen uit. 

Krabton kopen?

Wil je graag een krabton kopen voor jouw kat? Neem dan zeker eens een kijkje op krabpaal.nl. Naast diverse gave krabtonnen, ben je hier ook aan het juiste adres voor onder meer het kopen van krabpalen in verschillende groottes, kattenmanden, kattentunnels, kattenbakken en diverse leuke speeltjes. Daarnaast vind je hier bijvoorbeeld drinkfonteinen, fleece dekens, harnassen voor kittens en volwassen katten en catnip spray. Kortom: alles wat jij voor jouw kat nodig hebt!

Recente berichten