5 veelvoorkomende vragen over het afsluiten van een fietsverzekering!

Blog 5 veelvoorkomende vragen over het afsluiten van een fietsverzekering!

5 veelvoorkomende vragen over het afsluiten van een fietsverzekering!

Beschik jij over een kostbare fiets die je veel gebruikt? Zo ja, dan kan het erg belangrijk zijn om het te verzekeren. Het is alleen begrijpelijk dat je niet helemaal weet wat zo'n verzekering inhoudt. Om een helderder beeld te geven, behandelen we in deze blog een aantal veelvoorkomende vragen over het afsluiten van een fietsverzekering.

1. Welke soorten fietsverzekeringen zijn er?

Vaak heb je de keuze uit verschillende soorten verzekeringen. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen zijn deze ingedeeld in verzekering voor schade, diefstal of allrisk. Je kan jouw fiets dus laten verzekeren voor enkel schade of diefstal, of voor beide gevallen. Zo kan je bij InShared kiezen uit een verzekering voor enkel diefstal, of een allriskverzekering. Per organisatie vallen er weer andere voorwaarden en premies onder de mogelijke verzekeringen. Het is daarom belangrijk om de kleine letters te lezen!

2. Heb ik een fietsverzekering nodig?

Veel mensen hebben hun fiets iedere dag nodig. Daarnaast besteden mensen soms honderden tot duizenden euro's aan een nieuwe fiets. Het kan daarom handig zijn om enkele euro's per maand te besteden aan een fietsverzekering. Op deze manier ben je gedekt voor onverwachte schade en diefstal. Dit bespaart je vervolgens de aanschafwaarde van een nieuwe fiets.

3. Hoeveel kost een fietsverzekering?

De kosten van een fietsverzekering variëren naargelang het type dekking dat je kiest, de waarde van jouw fiets, en het land waar je woont. Wij hebben echter vastgesteld dat een uitgebreide verzekering gewoonlijk tussen 5-10% van de totale waarde van jouw fiets kost. Je krijgt per organisatie echter nog te maken met bonussen en andere zaken. Het is dus handig om bij verschillende verzekeringsmaatschappijen premies te laten berekenen.

4. Hoe dien ik een schadeclaim in?

Als je een claim moet indienen, is het eerste wat je moet doen contact opnemen met jouw verzekeringsmaatschappij en hun laten weten wat er is gebeurd. Zij zullen je dan instructies geven over wat je vervolgens moet doen, wat kan inhouden dat je jouw fiets naar een reparatiewerkplaats moet brengen of dat je foto's van de schade moet opsturen.

5. Wat zijn de voordelen van een fietsverzekering?

Het belangrijkste voordeel van een fietsverzekering is de financiële bescherming in geval van diefstal of schade van jouw fiets. Zo hoef je niet onverwachts een nieuwe fiets aan te schaffen. Hiervoor moet je echter wel voldoen aan de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij. Zo moet jouw fiets bijvoorbeeld een slot van een bepaalde kwaliteit hebben.

Recente berichten