Zelf je haar thuis verven? Houd hier rekening mee

Blog Zelf je haar thuis verven? Houd hier rekening mee

Als je overweegt je haar thuis te verven, moet je met een paar dingen rekening houden. Ten eerste, zorg ervoor dat je de benodigdheden hebt. Je hebt handschoenen nodig, een kom of wasbak om de verf in te mengen, en natuurlijk de haarverf zelf. Kijk bijvoorbeeld eens naar de haarverf van Redken. Als je alles verzameld hebt, lees dan goed de instructies op de haarverf. Dit lijkt misschien een no-brainer, maar het is belangrijk om de aanwijzingen te volgen om ongelukken te voorkomen.

De verf aanbrengen

Zodra je de haarverf hebt gemengd volgens de aanwijzingen op de verpakking, is het tijd om het op je haar aan te brengen. Begin met de wortels en werk dan naar beneden naar de punten toe. Zorg ervoor dat je de verf gelijkmatig verdeelt zodat al je haar bedekt is. Wikkel je hoofd in een handdoek en wacht tot de verf zijn werk doet.

Uitspoelen

Nadat de tijd is verstreken, is het tijd om de haarverf uit te spoelen. Gebruik shampoo en conditioner die speciaal voor gekleurd haar zijn gemaakt. En dat is het! Je hebt met succes je haar thuis geverfd. Verzorg het daarna goed, zodat de kleur langer blijft zitten.

Verzorging van je geverfde haar

Dit is erg belangrijk als je wilt dat de kleur goed blijft zitten. Gebruik altijd shampoo en conditioner die gemaakt zijn voor gekleurd haar. En vermijd heet water bij het wassen van je haar, omdat dit de kleur kan doen vervagen. Wanneer je je haar droogt, knijp het dan uit met een handdoek in plaats van het krachtig te wrijven.

Kan haar verven kwaad?

Als je het goed doet, kan het verven van je haar geen kwaad. Als je echter niet voorzichtig bent of de instructies op de haarverf niet volgt, kun je een geverfde huid of hoofdhuid krijgen. Als dit gebeurt, spoel het gebied dan onmiddellijk uit met koel water en zeep. Als de kleurstof er niet meteen afgaat, kan het nodig zijn een zachte reiniger of scrub te gebruiken. Raadpleeg een arts of dermatoloog als je irritatie of pijn ervaart.

Recente berichten