Deze kledingkleuren passen het beste bij jou

Blog Deze kledingkleuren passen het beste bij jou

Trends komen en trends gaan. Deze wil je natuurlijk op de voet blijven volgen. Toch is het ook belangrijk om stil te staan bij de kleuren die je draagt. Er bestaan zogenaamde seizoenstypes waar op basis van jouw haarkleur, oogkleur en ondertoon een kleurprofiel uitkomt.

1 Zomer

De kleuren van de zomertypes zijn koel. Je huid heeft een koele ondertoon, je hebt blond haar en je ogen zijn blauw of groen. Als zomertype kun je het beste kiezen voor koele kleuren, zoals grijs, groen, lichtpaars en lichtroze. Eigenlijk zijn alle blauw- en paarstinten geschikt voor het zomertype. Zwart, beige en oranje laten jou flets lijken.

2 Lente

Lentetypes hebben meestal een warme haarkleur zoals rossig of champagneblond. Jouw ogen zijn blauw, lichtbruin of groen. De huid heeft een warme ondertoon. Kleuren zoals groen, rood, goudbruin en alle nude-tinten zullen jou fantastisch staan. Vermijd zwarte en witte kleding.

3 Herfst

Herfstypes hebben meestal donkerblond haar, met een licht tot beige huidskleur en bruine ogen. De kleuren die jouw ogen doen stralen, zijn kaki, terracotta, bruin, donkergroen en perzik. Blauw, roze en grijs kun je beter niet dragen. Trek die bruine gebreide jurk maar uit de kast!

4 Winter

Kleuren die passen bij het wintertype zijn rood, groen en blauw. Dit zal goed staan bij jouw licht getinte huid en jouw donkere haar. Alle kleuren met een blauw ondertoon zullen jou goed staan, net zoals het zomertype. Bovendien kun je beter nude-tinten vermijden, zoals oranje, bruin, perzik en huidskleur kleding.

Recente berichten