De voor- en nadelen van elektrisch rijden

Blog De voor- en nadelen van elektrisch rijden

Er zijn verscheidende meningen als het gaat om elektrisch rijden. Ook is het een stuk anders rijden dan een benzine- of een dieselauto. Alles wat je moet weten over elektrisch rijden zetten wij voor je op een rij.

Kilometers

Een elektrische auto is een auto die rijdt op een grote batterij, die je aan een laadpaal kunt opladen. Elektrische auto’s kunnen minder ver rijden op een volle accu dan een auto met een volle tank. Wel is de techniek zich zo aan het ontwikkelen dat een elektrische auto steeds verder meer kilometers kan rijden met een volle batterij. De meeste auto’s kunnen zo’n 250 kilometer rijden met een volle accu.

Oplaadtijd

Daarnaast heeft een elektrische auto meer tijd nodig om op te laden, dan dat je gaat tanken. Het duurt ongeveer zes tot tien uur totdat de batterij van de auto is opgeladen als je een laadpaal thuis hebt. Bij snelladers langs de snelweg ben je ongeveer 20 tot 40 minuten kwijt. 

Prijs

Tegenwoordig zijn de meeste elektrische auto’s duurder dan een benzine- of dieselauto, omdat er een dure accu in zit. Wel is een elektrische auto goedkoper in gebruik. Elektriciteit is namelijk goedkoper dan benzine of diesel en je hoeft geen wegenbelasting te betalen. 

Milieu

Bovendien is een elektrische auto niet zo milieuvriendelijk als dat men denkt. Ook al heeft de elektrische auto geen uitlaat met uitstotende gassen, wel komen er schadelijke stoffen vrij bij het verwezenlijken van een elektrische auto en de energieopwekking ervan. Toch is de elektrische auto wel milieuvriendelijker als je het vergelijkt met een benzine- of dieselauto.

Recente berichten