De huidige vloer repareren of vervangen?

Blog De huidige vloer repareren of vervangen?

Is jouw huidige vloer kapot en vraag je je af of je deze kunt laten repareren of dat je deze moet laten vervangen? Dit hangt af van de soort vloer. Vervanging van de vloer is natuurlijk erg kostbaar, dus het is vaak makkelijker om de vloer te laten repareren. Wil je weten of het mogelijk is om jouw vloer te laten repareren? Lees dan verder en kom erachter!

Houten vloer

Heb je een mooie houten vloer in huis liggen en is deze beschadigd over de hele oppervlakte? Dan kun je deze het beste schuren. Als het een massief houten vloer is, is deze geschikt om meerdere malen geschuurd te worden. Is de vloer geschuurd? Kies dan voor een nieuwe afwerklaag. Deze beschermt de vloer tegen eventuele nieuwe beschadigingen. Een olie of wax laag is niet voldoende om de vloer te beschadigen, maar voed alleen het hout. Zit er een grote deuk of een kras in de vloer? Dan kan deze opgevuld worden met een speciale wax.

Laminaatvloer

Als je een laminaat vloer koopt krijg je er vaak extra planken bij. Deze planken komen van pas als een deel van de vloer is beschadigd. Laminaat kun je namelijk makkelijk deels vervangen. Heb je deze planken niet bewaard? Dan kun je beschadigingen wegwerken met dezelfde wax als voor de houten vloer.

Pvc-vloer

Het nadeel aan een pvc-vloer is dat deze slecht te repareren is. Pvc is erg dun materiaal en kan daardoor niet worden opgevuld met wax of afgeschuurd worden. Als je klik pvc hebt kun je de beschadigde planken losklikken en vervangen. Met plak pvc is dit niet mogelijk. De kans is groot dat de hele vloer vervangen moet worden. Je kunt natuurlijk altijd een professional vragen naar de mogelijkheden.

Nieuwe vloer aanschaffen

Is jouw vloer zodanig versleten of beschadigd dat je beter een nieuwe vloer kunt aanschaffen? Neem dan een kijkje op de website van Stile Floors en ontdek het enorme assortiment aan vloeren. Heb je tegels die kapot zijn, maar wil je deze niet laten vervangen door de hoge kosten? Dan kun je kiezen voor een pvc betonlook vloer. Heb je een vraag over een product of wil je meer weten? Neem dan contact op en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Recente berichten