De 5 leukste winkelsteden van Nederland

Blog De 5 leukste winkelsteden van Nederland

Menig vrouw vindt het heerlijk om de kledingkast uit te breiden. Er bestaan veel steden in Nederland waar je goed kunt slagen in de winkelstraat, uitgebreid kunt lunchen en een lekker terrasje kunt pakken. Maar wat zijn eigenlijk de leukste winkelsteden van Nederland? Hieronder zetten wij ze voor je op een rij.

1 Maastricht

Maastricht is een gezellige winkelstad, wat zich te danken heeft aan de historische sfeer. In Maastricht heb je vier gebieden waar je kunt winkelen: Wyck, het authentieke Jekerkwartier, het chique Stokstraatkwartier en Grote Straat. 

2 Utrecht

De centrale stad Utrecht is goed te bereiken, waar je ook in Nederland woont. Aan de Oude Gracht vind je allerlei winkels: van de schattigste boetiekjes tot aan de bekendste modezaken. Ook kun je overdekt winkelen in Hoog-Catharijne wanneer het slecht weer is.

3 Eindhoven

Al jouw favoriete winkels bevinden zich op een plek: Eindhoven. Dit is the place to be als het gaat om een lekker dagje shoppen. Je hebt een overdekt winkelcentrum genaamd de Heuvel Galerie én een overdekte foodhal.

4 Delft

Wanneer je aan Delft denkt, denk je waarschijnlijk aan Delfts blauw. Toch is Delft meer dan dat. Je kunt namelijk prima een dagje uit plannen naar Delft om nieuwe items te scoren. Ook vind je hier een oude Vismarkt, die de moeite waard is om te bezoeken.

5 Arnhem

De Gelderlandse winkelstad Arnhem heeft maar liefst vijf winkelstraten: de Vijzelstraat, Roggestraat, Jansstraat, Ketelstraat en Bakkersstraat. In de zijstraatjes vind je de leukste boetiekjes die je niet voorbij mag lopen.

Recente berichten